Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Passionsfrukt

Passionsfrukt är en underbar delikatess med sitt sötsyrliga kött. Ta en vass kniv, dela frukten i två halvor och skrapa ur det aromatiska köttet med en sked. Precis som med ostron ska du ignorera det fula skalet och bara njuta av innehållet.

Matlagning
Passionsfrukten är en rund liten frukt med en diameter på 4-6 centimeter. Skalet är vaxartat och i färgerna brun, lila eller grön. Det gelélaktiga fruktköttet inuti är mörkt gult och fyllt med små svarta frön. Du kan äta hela innehållet med en sked direkt från den halverade frukten, blanda det i en fruktsallad eller servera det till glass eller yoghurt. Du kan också sila bort fröna från köttet och få en fin brandgul saft som tillför en exotisk touch till färskpressad juice.

Odling
Härhemma har du kanske någon gång sett en passionsfruktsplanta som krukväxt med stora, vackra, exotiska blommor. Växten kommer dock ursprungligen från Sydamerika, och på plantagerna i tropiska högländer i Brasilien och delar av Afrika växer passionsfruktsplantorna till höga klätterväxter med 10-15 meter långa sidogrenar.

Förvaring
När passionsfruktens skal börjar bli "buckligt" och brunlila betyder det att fruktköttet inuti är moget. Tänk bara på att inte låta frukten ligga tills den blir torr och skrumpen, eftersom den då inte längre smakar bra.

Passionsfrukt

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-