Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Plommontomat

Matlagning
Plommontomater är lika goda som andra sorters tomater och kan användas i flera typer av rätter. Plommontomater innehåller mindre saft och färre kärnor jämfört med andra tomatsorter, och därför är plommontomaterna fastare i fruktköttet. Tack vare deras fasta fruktkött kan plommontomater med fördel användas till tomatsås, pizza eller en salsa. Dessutom kan plommontomater användas precis som andra tomater: som snack, i sallad, ugnsbakad, som del i en soppa osv. Prova gärna att tillsätta lite socker i dina tomatbaserade rätter; det ger ännu mer smak.

Odling
Tomater behöver riktigt mycket värme och ljus. På en bra sommar här i Norden går det absolut att odla tomater i växthus, men i Sydspanien växer de formligen så det knakar: varje dag, varje vecka, vecka ut och vecka in, månad efter månad, kan man skörda alldeles färska, mogna tomater. Plommontomater odlas på samma vis som andra sorters tomater.

Förvaring
En tumregel när det gäller tomater är att de inte ska förvaras i kylen. Förvara dem vid rumstemperatur; kylen gör nämligen att de tappar smak.

Plommontomat

Inspiration för tillagning

  1. Plommontomater i smakrik sallad
    Plommontomater i smakrik sallad
  2. Pizza med potatis/sardeller och stor tomatsallad
    Pizza med potatis/sardeller och stor tomatsallad
  3. Rökt makrill på nypotatis-sallad med ägg och grön sparris
    Rökt makrill på nypotatis-sallad med ägg och grön sparris

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-