Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Rädisa (Watermelon)

Rädissorten Watermelon tillhör samma familj som rättikan. Den kommer ursprungligen från Kina och blir stor som en tennisboll. På kinesiska kallas rädisan “shinrimei”, vilket betyder ungefär “det vackra hjärtat”. Namnet gör skäl för sig eftersom den här rädissorten verkligen är otroligt vacker inuti. Den är djupt rosafärgad och har en vit kant runtom. Den liknar en vattenmelon, och därför har den hos oss fått namnet watermelon.

Matlagning
Watermelon-rädisor är söta, saftiga och krispiga. Smaken är pepprig men trots allt mildare än många andra rädissorter. Den kan ätas både rå och tillagad, och skalet får mer än gärna sitta kvar. Prova t.ex. att skiva rädisan tunt och använda den i en sallad med kryddig dressing. Rädisan gör salladen lite mer färgglad. Ett annat tips är att prova att sylta rädisan och servera som del i tapas.

Odling
Rädisan sås på sommaren och skördas på hösten. Plantan är förhållandevis tålig (så länge det inte är frost) och sköter sig själv så länge den får ganska mycket vatten.

Vi odlar den här rädissorten i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.


Förvaring
Rädisor ska förvaras i kylskåp. Den här sorten har längre hållbarhet än vanliga röda rädisor och håller sig fräsch upp till en månad. När rädisan blivit mjuk och tråkig ska den slängas.

Rädisa (Watermelon)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-