Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

RAF-tomat

RAF-tomater är väldigt speciella. De är stora, knöliga och sällan särskilt röda i färgen. Det låter kanske inte lika spännande som fina körsbärstomater, men när man väl provat RAF-tomater slår vi vad om att man har fått en trogen följeslagare i köket. Det är svårt att hitta andra tomater som har så mycket smak. RAF-tomater som är mogna är fortfarande ganska gröna jämfört med andra tomater, och efter några dagar kan den mjukna lite. Att den mjuknar är dock helt normalt inte ett tecken på att den börjar bli dålig, och smaken är fortfarande fantastisk.

Matlagning
RAF-tomater passar i de flesta rätter där tomat ingår, och den gör verkligen varje rätt till något särskilt. Tack vare den intensiva smaken kan RAF-tomater med fördel användas i gryträtter, tomatsås eller som ugnsbakat tillbehör med olivolja, vitlök, salt och peppar. Rå RAF-tomat ska dock inte underskattas. T.ex. kan den användas i tomatsallader ihop med balsamvinäger och färska kryddor. Den kan också bli härlig topping på en knaprig bruschetta. RAF-tomater smakar gott och behöver egentligen inte mer än lite olja och flingsalt för att komma till sin rätt.

Odling
Tomater överlag älskar mycket värme och mycket solljus. En RAF-tomat kan växa sig stor om sommaren hälsar på här i Norden, men det går ju lite snabbare och oftast bättre nere i Sydeuropa. Tomater tar smak av omgivningen och därför är mängd och kvalitet på sol, vatten, värme och jord saker som kan påverka smaken i slutändan. 

Förvaring
En tumregel när det gäller tomater är att de inte ska förvaras i kylskåp. Den låga temperaturen gör att de tappar smak, så förvara dem vid rumstemperatur istället.

RAF-tomat

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-