Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Röd grönkål

Röd grönkål är en tålig grönkålssort som är riktigt fin där den står i grönsakslandet. Kålen är en typisk vintergrönsak som håller sig fin hela vintern igenom (till och med när frosten kommit). Till skillnad från vanlig, grön grönkål växer röd grönkål mycket och blir en ganska hög, krusbladig kål med mörkgrön eller lätt lila färg. Den påminner såväl i smak som konsistens om vanlig grönkål och kan användas på samma sätt.

Matlagning
När kålen tillagas med värme blir den mörkare och får en mer intensiv, nästan svart nyans. Använd exempelvis röd grönkål i en ljummen sallad: grovhacka hälften av kålen och fräs den i en stekpanna ihop med vitlök och olivolja. Vänd den sedan med resten av kålen, belugalinser och fetaost. Och har du inte provat grönkålschips är det verkligen på tiden att göra ett försök med röd grönkål! Det enda du ska göra är att repa grönkålen, vända bladen med olivolja och salt, sprida ut dem på en plåt och ugnsbaka i 15 minuter vid 180 grader. Vänd grönkålen några gånger under tillagningen och strö på salt när du tagit ut dem. Låt svalna och njut sedan av dem.

Odling
Vi odlar röd grönkål i vår testodlin, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. Röd grönkål

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-