Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Sallatsipomoea

Sallatsipomoea kommer ursprungligen från Asien där den är en av de vanligaste bladgrönsakerna. Den är medlem av snårvindesläktet, men är inte giftig, vilket många av släktets medlemmar är. Sallatsipomoea har spetsiga, pilformade blad och blommorna är vita. Det här är en lite speciell grönsak på våra breddgrader.

Matlagning
Sallatsipomoea innehåller mycket fibrer och kräver därför längre tillagning än t.ex. spenat. Den kan användas som ett kul och spännande inslag i köket, t.ex. i wokrätter ihop med vitlök och chili.

Odling
I dess hemtrakter i Asien växer sallatsipomoea snabbt och är verkligen invasiv, nästan ogräslikt invasiv. I vårt kalla klimat brer den inte ut sig lika mycket i odlingarna; den kräver nämligen massor av värme och vatten. När växten väl slagit rot och börjat växa ordentligt kan man skörda från den från juli fram till oktober.

Vi odlar sallatsipomoena i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Förvaring
Förvara sallatsipomoena i en lufttät behållare i kylen och ät upp den inom två-tre dagar.

Sallatsipomoea

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-