Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Sandsenap (Dragon's tongue)

Matlagning
Kockarna här på Årstiderna älskar sandsenap eftersom den både har skärpa och är lite jordig i smaken. Sandsenap smakar nästan som senap, pepparrot och wasabi, men inte riktigt. Den är helt och hållet sin egen. Precis som andra asiatiska kåltyper mår sandsenap bra av att hettas upp. Exempelvis kan man fräsa den i en wokrätt på hög värme och blanda med nudlar m.m. Ett annat förslag är att ersätta spenat i en fiskgryta med sandsenap. I en gryträtt av något slag ska bladen tillsättas allra sist och precis mjukna. 

Odling
Precis som andra kålsorter växer sandsenap snabbt. Man sår den när vintern lagt sig över nejden, och kommer man ihåg att vattna den rejält klarar den sig själv. Om allt går vägen kan man skörda den redan från maj månad, en månad då det vanligtvis inte är så mycket som är klart att skörda här i Norden.

Vi odlar sandsenap i vår försöksodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Förvaring
Sandsenap håller i 3-5 dagar i en lufttät behållare i kylen.

Sandsenap (Dragon's tongue)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-