Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Spaghettipumpa

Trots att den här grönsaken ibland kallas spaghettisquash är det en pumpa. Det är en avlång, fröbärande variant av vintersquash.

Matlagning
Du behöver en vass kniv och en del armkraft för att få till det med en spaghettipumpa Den stora pumpan har ett hårt skal som är ganska tjockt. Det allra lättaste är att skära ett snitt i pumpan och sedan försöka bända och vrida isär de två halvorna. Ta det försiktigt och akta fingrar m.m. Ett tillagningsförslag är att pensla halvornas snittytor med olja och smaksätta efter eget tycke. Sedan kan pumpan ugnsbakas vid 200 grader i ca 50 minuter, tills fruktköttet är mjukt och gott. När pumpan väl är klar kan fruktköttet skrapas ur med en gaffel och göra långa spaghettiliknande strimlor. Det är faktiskt ganska roligt att försöka. Pumpastrimlorna kan med fördel serveras med sallad och mascarponecreme. Alternativt kan man göra en variant på spaghetti bolognese med spaghettipumpa istället för pasta.

Odling
Det är ganska lätt att odla spaghettipumpa. De växer på marken och börjar som vackra gula blommor för att sedan övergå till runda knoppar som växer och växer tills de blivit stora pumpor.

Förvaring
Förvara spaghettipumpan torrt, t.ex. i en skål på köksbänken.

Spaghettipumpa

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-