Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Sparris – grön

Den läckra gröna sparrisen är ett riktigt vårtecken och många kockars favorit. Sparrisen har kort säsong så passa på och njut medan den är här!

Matlagning
Grön sparris är enkel och snabb mat eftersom den bara behöver kort och varsam tillagning. Testa att göra en krämig risotto med sparris och vitt vin, eller ångkoka sparrisen ett par minuter och servera med t.ex. parmaskinka, parmesanost och en syrlig dressing. Grön sparris är också gott att grilla. 

Det går också att äta grön sparris rå. Skär den i bitar på snedden och blanda i en matig sallad, gärna med couscous, bulgur eller pasta, eller vänd ner den i en härlig grönsallad.

Odling
Grön sparris och vit sparris är egentligen samma växt, den förstnämnda har bara skjutit i höjden och vuxit sig lång och grön ovanför marken. Den korta säsongen sträcker sig från maj fram till midsommar.

Förvaring
Sparris kan hålla i upp till två veckor vid förvaring i kylskåpets grönsakslåda. Om sparrisen blivit lite ledsen och tappat spänsten kan du få den fräsch igen genom att skära bort den nedersta biten på varje sparris och ställa sparrisen i kallt vatten i några timmar.

Sparris – grön

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-