Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Spenat (Perpetual)

Den vackra spenatsorten Perpetual får vi från vår gode vän Pepe som arbetar på gården Huertas Bajas i södra Spanien. Perpetual-spenat är tekniskt sett inte en sorts spenat utan är närmare släkt med mangold. Växten liknar dock spenat så mycket att den även skulle kunna kallas mangold-spenat.

Matlagning
Vissa av perpetual-spenatens stjälkar kan vara en aning grova och kräver därför lite längre tillagningstid. Det krävs dock inte lika lång tillagning som när man använder klassisk mangold. Prova dig fram och njut av smaken i maten; perpetual-spenat både smakar himmelskt och ser vacker ut!

Odling
Samtliga mangoldväxter ingår i beta-släktet och är dessutom allihop förädlingar av den vildväxande strandbetan (Beta maritima) som framförallt finns på havsstränder i Halland och ända upp till Bohuslän. 

Ordet perpetual betyder evig eller oändlig (ordet perpetuell finns även på svenska men används knappast). Det namnet passar riktigt bra till den här grönsaken eftersom det går att skörda blad från grödan året runt, så länge den odlas och tas om hand på rätt sätt.

Spenat (Perpetual)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-