Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Strandkämpar

Strandkämpar ses vanligen som en ogrässort, men det hade varit synd att rensa bort den här fantastiska smaksättaren. Strandkämpar har små, flikiga blad som liknar ruccola, men skiljer sig från denna eftersom strandkämpars blad bildar en stor rosettliknande form med sina stjälkar, som kan bli mellan 20 och 30 cm höga.

Matlagning
Smaken av strandkämpar påminner mycket om spenat, men den har samtidigt en härligt kryddig och syrlig underton som dessutom ger lite sälta på tungan. Tack vare smaken passar den här örten att ha i sallader som behöver lite sting.  

Odling
Strandkämpar är inte så vanligt att odla på våra breddgrader och i vår testodling, Smagsmarken, är strandkämpar mer tänkt som supplement till andra bladgrönsaker. Den här växten är lite trög i starten, men när den väl slagit rot ordentligt och vuxit till sig lite så tar det fart, och det går att skörda flera gånger under samma säsong.

Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Strandkämpar

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-