Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Thaibasilika

Thaibasilika liknar den mer välkända basilikan i utseende och smak, men thaibasilika har lite spetsigare blad. Den här varianten av basilika smakar sött och kryddigt samtidigt som det finns en svag pepparnyans i bakgrunden.

Matlagning
Thaibasilika är en underbar smaksättare som med fördel kan användas i rätter från det asiatiska köket. Smaken fungerar riktigt bra ihop med kokosmjölk och kan användas i allt från wokrätter till soppor och sallader. Den kompletterar soja, citron och vitlök perfekt med sin lätt aromatiska smak, och den passar också i drinkar av olika slag.

I varma rätter ska färsk basilika först tillsättas precis när maten serveras. På så vis bevaras både smak och arom.

Odling
Den här örtkryddan kommer ursprungligen från Asien och har under tidens gång spridit sig till Medelhavsområdet. Nu är thaibasilika faktiskt en av de mest använda örtkryddorna här hos oss. Thaibasilika är ettårig och kräver ganska mycket uppmärksamhet och ompyssling. Basilika behöver lä, sol, värme och rikligt med vatten. Därför odlas basilika vanligtvis i växthus här på våra breddgrader.

Förvaring
Plockad basilika ska förvaras i en lufttät behållare i kylen och ätas inom ett par dagar. I kruka kan basilika hålla sig bra på en solig plats, t.ex. i fönstret. Kom bara ihåg att vattna den ofta.

Thaibasilika

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-