Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Tomat (Marmalindo)

Tomatsorten Marmalindo är en imponerande bifftomat som faktiskt är en variant av RAF-tomaten (för mer information finns även en text om just RAF-tomater i vårt lexikon). Till skillnad från klassiska tomater mognar marmalindo-tomater inifrån och ut, och kan därför vara lite gröna i skalet även om de är mogna. Om de får ligga i rumstemperatur på köksbänken ett tag blir de riktigt goda och smakrika (även om de inte blivit röda överallt).

Matlagning
Marmalindo-tomater är fasta och fina. De passar perfekt både som fyllning i burgare eller som del i en stekt rätt. De passar också bra i en alldeles vanlig tomat- eller grönsallad. Om du verkligen vill framhäva tomaternas smak kan du ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och en nypa socker.

Odling
Vår odlare och vän Jose Miguel odlar våra marmalindo-tomater enligt biodynamiska riktlinjer. Hans odling ligger i Andalusien i Spanien.

Förvaring
Grundregeln för tomater är att de inte ska förvaras i kylen. Lägger man tomater i kylen tappar de mycket av sin söta och rika smak, så de mår mycket bättre och blir mycket godare om de förvaras vid rumstemperatur.

Tomat (Marmalindo)

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-