Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Trädgårdssyra

Trädgårdssyra tillhör växtfamiljen slideväxter och användes tidigare mycket här hos oss, men det var innan citronen gjorde sitt stora intåg i Norden. Den här örtkryddan har en syrlig, nästan citronaktig smak. Trädgårdssyra påminner lite om harsyra rent smakmässigt, men om man ser till utseendet är trädgårdssyrans blad större.

Matlagning
Trädgårdssyra har en aromatisk och kraftig smak, så att använda den som huvudingrediens i t.ex. en sallad är nog inte att rekommendera. Istället kan man prova att ge en grönsallad det där lilla extra med hjälp av just trädgårdssyra. Trädgårdssyra är också riktigt gott att tillsätta i dressingar. Bladen kan också kokas i soppor eller användas för att smaksätta fiskrätter av olika slag.

Odling
Vi odlar trädgårdssyra i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Trädgårdssyra

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-