Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Wasabina

Wasabina är en senapssort vars blad kan ätas på samma sätt som sallat. Som namnet antyder smakar bladen ungefär som wasabi, en mycket användbar krydda i det japanska köket.

Wasabina-roten kan också ätas och den smakar riktigt gott. Den kan användas på samma sätt som pepparrot. Den kan t.ex. finrivas och serveras som ‘Nordens wasabi’. Det är lite riv i den (på ett bra sätt), men smaksätt hellre sparsamt än för mycket.

Matlagning
Wasabina har kraftig, senapsaktig smak. Det är gott att använda i wokrätter eller att blanda i en sallad ihop med krispiga grönsaker och en god dressing. Undvik gärna att steka wasabina och använd den istället som garnering.

Det går till och med utmärkt att juica wasabina; det ger en helt fantastiskt kryddig smak och en härlig twist i vilken juice som helst.

Odling
Vår wasabina odlas hos vår spanske leverantör Pepe. Till och från kan du också få wasabina från vår testodling, Smagsmarken, på vår gård Barritskov på Jylland. Där har vi odlat wasabina i ett antal år för att testa dess odlingsegenskaper. Vi har både sått röd och grön wasabina där.

Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter.

Wasabina

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-