Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Zucchini

Zucchini, squash eller courgette – älskad grönsak har många namn! Den gröna gurkliknande zucchinin är egentligen en omogen frukt från pumpafamiljen. Den har en söt, diskret nötsmak. Zucchini finns i både gröna och gula varianter, och i runda och avlånga former. En del tycker att zucchini smakar för lite men du hittar knappt någon annan grönsak som kan tillagas på så många olika sätt.

Matlagning
Zucchini kan användas i både varma och kalla rätter, i bakverk och inläggningar, eller rå i sallader. Den smakar bra snabbstekt med färska örter och några droppar citronsaft, som tillbehör till kött eller fisk, som pajfyllning eller i omelett. Zucchini är en fast ingrediens i grönsaksgrytan ratatouille, och den mångsidiga grönsaken kan även delas, gröpas ur, fyllas med kött- eller grönsaksfyllning och sedan gratineras.

Odling
Zucchiniplantan tar en del plats med sina stora gröna blad, vackra ljusa gula blommor och många frukter. Den mindre fasta danska zucchinin kommer i lådorna i slutet av sommaren – zucchinin har säsong från mitten av juli till mitten av september

Förvaring
Förvara zucchini i en lufttät behållare i kylskåpet så håller den en dryg vecka.

Zucchini

Inspiration för tillagning

  1. Stekt zucchini med nigella
    Stekt zucchini med nigella
  2. Rostad zucchini med vitlök
    Rostad zucchini med vitlök
  3. Zucchini i Chili
    Zucchini i Chili

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-