Sök
Meny
Fav
Favoriter
Bonito Tun

Bonito Tun

220 g | Konserverad tonfisk av högsta kvalitet från spanska Ortiz
136 kr
Medlemspris 122,40 kr

Om varan

Bonito Tun av högsta kvalitet i ekologisk olivolja från Ortiz, 220 g.

Bonito del Norte eller Atlantic White Tuna ("Thunnus alalunga") är en medelstor tonfisk med mild smak och silkeslen konsistens. Fisken fångas med fiskespö i Biscayabukten utanför den baskiska kusten. Det här sättet att fånga fisk gör att fisken inte skadas och den höjer dessutom kvaliteten på köttet. Samtidigt är det en miljömedveten metod som hjälper till att bevara fiskbeståndet och skydda havsmiljön.

De stora fina filéerna konserveras i den ekologiska olivoljan "picual”, som är känd för sin markanta fruktiga smak.

Användning

Bonito-tonfiskens milda och eleganta smak kan lyfta alla rätter där du normalt skulle använda konserverad eller färsk tonfisk. Prova den t.ex. i en klassisk Sallad Niçoise med tomater, oliver och ägg, eller som tapas på rostat bröd med färska örter och tomater. Du kan också låta tonfisken spela huvudrollen i bowls och enkla pastarätter.

Om leverantören

Conservas Ortiz är en traditionell spansk familjeverksamhet som har producerat fiskkonserver av allra högsta kvalitet i över 100 år.

Allt började 1891 i de norra delarna av Kastilien i Spanien där Bernando Ortiz började sälja ansjovis och tonfisk på marknader i regionen.

Idag exporterar familjeföretaget ett brett sortiment av produkter till hela världen, som producerats med hjälp av traditionella metoder, med de allra bästa råvarorna.

Förvaring

Förvara tonfisken mörkt och torrt, och inte för varmt. Öppnad förpackning håller ett par dagar i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-