Sök
Meny
Fav
Favoriter
Tofu - Naturell

Tofu - Naturell

250 g | Färsk tofu från danska Lê Trang
67 kr
Medlemspris 60,30 kr

Om varan

Ekologisk naturell tofu från danska Lê Trang, 250 g.

Danskproducerad tofu gjord på ekologiska sojabönor från Italien, nigarisalt från Japan och vatten - inget annat! Resultatet är en mjuk och fräsch tofu med en ren och fin smak som du själv kan smaksätta hur du vill.

Sojabönorna läggs först i blöt innan de mals ner till sojamjölk. Sojamjölken kokas därefter upp och när den kyls ner igen tillsätts nigarisaltet som får sojamjölken att stelna. Därefter hälls den i formar där den pressas till tofu. Processen ger tofun en säregen smak, konsistens och fasthet som är Lê Trangs signum. Det är viktigt att poängtera att färsk tofu har en naturligt begränsad hållbarhet.

Om leverantören

Välsmakande mat och goda råvaror har varit det som Trang Thien Lê alltid har stått för ända sedan hon kom till Danmark 2014, och blev känd för sin vietnamesiska street food. Trang Thien Lê saknade dock tofu av riktigt bra kvalitet och valde därför att göra sin egen – med helt ekologiska råvaror från Europa.

Lê Trang har som mål att visa att tofu faktiskt kan produceras lokalt, utan att kompromissa med smaken och konsistensen. Lê Trang jobbar också med att se till att deras produktion är i balans med omgivningen, vilket för dem betyder ett så lågt klimatavtryck som möjligt och att vara uppmärksam på kvaliteten och valet av råvaror.

Användning

Färsk tofu har en fin konsistens och ren smak och passar därför utmärkt som proteinkälla i en mängd olika rätter, som ett alternativ till animaliskt protein. Prova att tärna tofun och marinera den med tamari, rostad sesamolja, lite finhackad chili, lime och risvinäger. Ät marinerad tofu med exempelvis en thai-inspirerad sallad med finskurna rädisor, saltad gurka, spröd sallad och koriander. Färsk tofu kan också stekas, kokas i gryträtter eller friteras.

Förvaring

Färsk tofu från Lê Trang ska förvaras i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-