Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Babyleaves

Babyleaves är ett samlingsnamn för olika små och smakrika sallatssorter som vi delar upp i två grupper: de som bör ätas råa och de som kan ingå i matlagningen (t.ex. i wokrätter). Några av de sorter vi blandar är mizuna, komatsuna, ruccola, rödbetsblad och machésallat.

Matlagning
Babyleaves är sallat som går snabbt att göra i ordning och har mycket smak. Vår trädgårdsmästare har trollat fram de rätta blandningarna av söta och lite bittra och kryddiga blad så att du bara behöver ta fram salladsskålen och röra ihop en dressing.

Odling
Under sommarhalvåret odlar vi massor av babyleaves på våra åkrar i södra Danmark. De känsliga bladen växer oftast i tunnlar av fiberduk som skyddar mot både kraftigt regn och torka. Bladen kräver en uppmärksam trädgårdsmästare eftersom de växer rätt snabbt. Babyleaves skördas medan de fortfarande är små och spröda och har mycket smak. Säsongen sträcker sig från april till mitten av oktober.

Förvaring
Eftersom sallat är känslig ska den ätas snabbt. Den ska förvaras i en lufttät behållare längst ner i kylskåpets grönsakslåda. Skölj bladen i kallt vatten innan servering, det ger dem en frisk känsla och tar bort eventuella sand- och jordrester.

Babyleaves

Inspiration för tillagning

  1. Babyleaves med syrlig grädde
    Babyleaves med syrlig grädde
  2. Ångad broccoli med babyleaves och tomat
    Ångad broccoli med babyleaves och tomat

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-