Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Pumpa (Hokkaido)

Vackra orange hokkaido-pumpor är så dekorativa att det kan vara svårt att skära i dem, men när pumpan är färdig med att pynta balkongen eller fönsterkarmen går det faktiskt utmärkt att använda den i maten (om den inte redan skurits till och fått huggtänder och levande ljus i förstås).

Matlagning
Med sitt orangegula kött och sin milda smak passar hokkaido-pumpan bra t.ex. som ugnsbakad och i soppa. Pumpasoppa är en härlig och värmande rätt som dessutom är så enkel att tillaga att barnen kan göra det själva. Om du gillar sötsaker kan du också prova att laga en klassisk pumpapaj – pumpans milda smak passar bra att kombinera med sötma och varma kryddor.

Odling
Pumpan har fått sitt namn efter den japanska ön Hokkaido där den har odlats under många år, men Årstidernas hokkaido-pumpor odlar vi själva i södra Danmark. Hokkaidon är en livskraftig växt som sticker sina rötter hela 2 meter ner i marken för att hämta vatten och näring.

Förvaring
Hokkaido-pumpa håller flera veckor så länge den är oskadad och torr. Vid rumstemperatur är hållbarheten 2-4 veckor och i kylskåp upp till 2 månader.

Pumpa (Hokkaido)

Inspiration för tillagning

  1. Hokkaido i ugn
    Hokkaido i ugn
  2. Bakad hokkaido med getost
    Bakad hokkaido med getost
  3. Hokkaidosoppa
    Hokkaidosoppa

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-