Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Ingefära

Ingefära är en liten knöl med stor smak. Gillar du curry och wokade grönsaker kan du ge dina måltider pricken över i med färsk ingefära. Och skulle du föräta dig och få ont i magen är det en gammal huskur att dricka ingefärste.

Matlagning
I handeln finns både färsk ingefära och torkad. Det är stor skillnad på smakerna och de används därför också i olika typer av matlagning. Torkad, mald ingefära används bl.a. i pepparkakor och andra sorters småkakor. Färsk ingefära, finhackad eller riven, används i kinesiska och indiska rätter. Färsk ingefära går bra ihop med nötkött och kyckling, och tillsammans med några droppar limejuice ger den även dina fiskrätter en asiatisk touch. Ingefära smakar också bra ihop med något så nordiskt som morötter och rödbetor.

Odling
Ingefära är en tropisk växt med långa smala vass- eller bambuliknande stjälkar och blad. Det är själva roten som vi använder i matlagningen. Du kan ha tur och få en knöl att gro i en kruka på fönsterbrädan eller i växthuset, men vårt klimat är alltför kallt för att ingefära ska trivas bra här.

Förvaring
En färsk rot håller ett par veckor i en lufttät behållare i kylskåpet. Det går också att frysa ner hela knölar för senare användning.

Ingefära

Inspiration för tillagning

  1. Mangosallad med ingefära
    Mangosallad med ingefära
  2. Pak Choy och ingefära
    Pak Choy och ingefära
  3. Morötter med ingefära och apelsin
    Morötter med ingefära och apelsin

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-