Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Kantareller

Kantarellen är en mykorrhiza-växande svamp, dvs. att den lever i symbios med ett träd på så vis att svampens mycel växer runtom ett träds rötter. Därför växer svampen endast vid sidan av träd. Kantarellen växer dessutom uteslutande i sur mark, speciellt under bok, ek och gran. Svampen är oftast 3-8 cm i diameter och har en fin gul färg och god, fast konsistens. Hatten är lätt oljig och har en vågig hattkant. Svampen doftar och smakar lätt av aprikos.

Matlagning
Tänk på att svamp inte tål vatten så bra. Använd istället en borste eller bakpensel för att ta bort eventuell jord och smuts. Skär även bort det nedersta på varje svampfot. Stek därefter kantarellerna gyllene i smör och smaka av med salt och svartpeppar. Ganska enkelt och helt fantastiskt! Du kan också tillsätta lite grädde och koka lätt krämigt. Servera då helt klassiskt på rostat bröd med ett gott glas Chablis eller Bourgogne till.

Odling
När det gäller kantareller är rubriken “Odling” en aning missvisande eftersom kantareller sällan odlas. Våra kantareller är handplockade i Estland, där de växer vilt i eko-certifierade skogar.

Kantareller

Inspiration för tillagning

  1. Sallad med stekt lubb och grönkål
    Sallad med stekt lubb och grönkål

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-