Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Korianderfrö

Korianderfrö kommer från Asien och Nordafrika, och fördes till Europa av romarna. Färskplockade frön har nog den kraftigaste smaken av koriander man kan stöta på. De kan även torkas och användas som krydda. Absolut bäst smak får man genom att rosta de torkade fröna i en torr stekpanna innan man mortlar dem. Man ska bara komma ihåg att malda korianderfrön har kortare hållbarhet än hela. Korianderfrö används flitigt i det asiatiska köket men även i köket från Mellanamerika. Det är en viktig beståndsdel i många kryddblandningar, t.ex. curry och garam masala, som är oumbärliga i såser i det indiska köket.

Matlagning
Färska korianderfrön ska användas måttfullt eftersom de har en riktigt kraftig koriandersmak, kraftigare än man är van vid om man ätit färska korianderblad. Fröna kan användas i soppor, varma rätter, som smaksättare till fisk och i sallader. Ett annat lite annorlunda sätt att använda fröna på, är att blanda ner dem i hemmagjord remoulad. Kom återigen ihåg att dosera försiktigt eftersom de lätt tar över. Fröna kan också rostas på hög värme i en stekpanna och sedan malas ihop med lite chiliflakes och kanel, så får man en perfekt, het och varm kryddblandning.

Odling
Vi odlar korianderfrö i vår testodling, Smagsmarken. Smagsmarken är Årstidernas gastronomiska och agronomiska lekplats. Här provar vi nya (och äldre) grödor till framtida smakupplevelser och måltider. Vi experimenterar, testar, smakar, doftar och känner oss fram i en magisk värld av växter. 

Korianderfrö

Inspiration för tillagning

  1. Morötter med vitt vin och korianderfrön
    Morötter med vitt vin och korianderfrön
  2. Dukkah
    Dukkah
  3. Kryddbakad lubbfilé med dillmajonnäs
    Kryddbakad lubbfilé med dillmajonnäs

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-