Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Portabello

Trots ett tjusigt italienskklingande namn kommer portabellon inte ifrån att den faktiskt egentligen är en förvuxen brun champinjon. Portabello (eller portobello som namnet ibland stavas) används framför allt på grund av den stora dekorativa hatten som med fördel serveras hel.

Matlagning
Portabello är aningen torrare än annan svamp vilket gör den lite mer koncentrerad i smaken samtidigt som den inte avger så mycket vätska under tillagning. De stora svamparna kan serveras grillade, ugnsbakade och stekta, i t.ex. grytor, wok eller en läcker svamprisotto. Prova att tillaga portabello i ugnen med vitlök, olivolja och lite persilja, eller gratinera hattarna med en fyllning av grönsaker och/eller ost. Du kan också testa att göra en grillad smörgås med stekt portabello, bakade tomater och pesto – perfekt som en lättare lunch.

Odling
De stora svamparna odlas i halvmörka odlingsrum med kontrollerad temperatur och luftfuktighet. Här växer de i en speciell kompostblandning och handplockas när de uppnått önskad storlek.

Förvaring
Portabellosvamp ska förvaras i en lufttät behållare i kylen, då har den en hållbarhet på ca 1 vecka.

Portabello

Inspiration för tillagning

  1. Rucolasallat med stekt portobellosvamp och majs
    Rucolasallat med stekt portobellosvamp och majs

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-