Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Rädisa

Våren och rädisor hör onekligen ihop. Många tycker inte om rädisor för att de är för starka och rädisor kan onekligen smaka väldigt starkt. Men en enstaka hel rädisa kan vara en krispig och pepprigt skön smakupplevelse.

Matlagning
Den rödvita rädisan hör till det kalla köket, och t.ex. rädisor och rökt ost är trogna följeslagare. Ta en skiva gott bröd med smör, ost och toppa med några skivor rädisa. En annan sommarklassiker är rökt makrill med rädisor. Du kan också använda rädisor till att pynta grönsalladen eller njuta dem med lite kallt smör och en nypa havssalt.

Odling
Rädisan är en sådan grönsak som många av oss nog har försökt oss på att odla någon gång. Rädisor kan odlas nästan var som helst och de växer så snabbt att man kan så och skörda flera gånger under en säsong (säsongen sträcker sig från april till och med september). Rädisornas styrka beror på vilken sort det är, när på året de skördas och hur mycket vatten de fått.

Förvaring
Rädisor håller längre utan den gröna blasten. Nyp av bladen, skölj rädisorna och förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Då håller de i ungefär en vecka.

Rädisa

Inspiration för tillagning

  1. Rädis- och polkasallad med ugnsbakad långa
    Rädis- och polkasallad med ugnsbakad långa

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-