Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Spetspaprika

Spetspaprika ser ut som en jättestor chili i formen. Men till skillnad från den heta chilin smakar spetspaprika milt och sött. Spetspaprika har blivit mer och mer populärt och idag skulle man nog kunna säga att den fått en fast plats i sallad och i salsa. Det här är en ordentlig snack-paprika, vilket också gjort att den ibland kallas just detta.

Matlagning
Spetspaprika smakar riktigt sött, och den är lika underbar att äta rå som den är att använda i puréer, salsasåser osv. Så ät den precis som den är eller stek, grilla, mosa, hacka eller puréa den. Exempelvis gör den sig bra i gryträtter som ska koka ganska länge. Man kan också göra ajvar på spetspaprika. Ajvar är en len och krämig dippsås av ugnsbakad paprika, aubergine och vitlök.

Odling
Spetspaprikor tillhör samma familj som chilifrukter och andra paprikor, och precis som dessa vill spetspaprika ha det varmt och skönt. Därför får vi de flesta av våra paprikasorter från Spanien där de odlas i solvärmda växthus. På sommaren går det att odla paprika här i Norden. I början är spetspaprikor gröna för att sedan bli rödare och rödare (ibland fläckvis) ju längre mognadsprocessen går.

Förvaring
Paprika ska förvaras vid 7-10 grader. Då håller de sig upp till två veckor om de är gröna och ungefär en vecka om de är röda.Spetspaprika

Inspiration för tillagning

  1. Wraps med ägg, spröda grönsaker och yoghurt
    Wraps med ägg, spröda grönsaker och yoghurt

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-