Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Vitlök

En helt ovärderlig smaksättare! Vitlök smakar gott, doftar gott och ser god ut – de små vita klyftorna bör alltid finnas i ditt kök.

Matlagning
Använd vitlök till allt – kött, grönsaker, fisk. Finhacka gärna vitlöksklyftorna istället för att pressa dem och var försiktig så att du inte steker dem i för varm stekpanna, bränd vitlök smakar nämligen inte gott. Får du tag på färsk vitlök (inte att förväxla med salladslök) är det bara att passa på att frossa lite extra. 

Ett av de bästa vitlökstricksen som finns: Gör en gremolata av 1-2 klyftor finhackad vitlök, en näve hackad persilja och rivet skal av en citron. Blanda med lite olivolja, smaksätt med salt och peppar och använd till nästan all slags mat. Gremolatan ger dina måltider sting!

Odling
Vitlök odlas flitigt i länderna runt Medelhavet, där det varma klimatet ger den lilla löken perfekta växtförhållanden. Det är lätt att odla vitlök: En klyfta sticks i jorden – et voilà! Det finns dokumenterat att vitlök har odlats i minst 5000 år.

Förvaring
Vitlök kan hålla 6-7 månader i kylskåp – men var försiktig så att den inte utsätts för fukt! I rumstemperatur håller vitlöken i 3-4 veckor.

Vitlök

Inspiration för tillagning

  1. Majs med vitlök
    Majs med vitlök
  2. Spetskål med färsk vitlök
    Spetskål med färsk vitlök
  3. Rostad zucchini med vitlök
    Rostad zucchini med vitlök

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-