Sök
Meny
Fav
Favoriter
Tonfisk i olivolja

Tonfisk i olivolja

120 g | Tonfisk i olivolja från Jupiter i Portugal
70 kr
Medlemspris 63 kr
Slutsåld

Om varan

Tonfisk i ekologisk olivolja från Jupiter, 120 g.

Stora filéer av europeisk Bigeye-tonfisk konserverade i portugisisk olivolja av högsta kvalitet och lite salt, inget annat.

Användning

En extraordinär tonfisk som denna kan avnjutas, till exempel som huvudrollen i en somrig Salade Niçoise. Den franska klassikern består av kokt potatis, blancherade gröna bönor, en handfull niçoiseoliver och blandade fräscha salladsblad.

Den vänds med en vinägrett av god olivolja, vitvinsvinäger och finhackad, mild schalottenlök. Toppa till sist generöst med stora bitar av tonfisk och ett pocherat ägg. Smaklig måltid!

Om leverantören

Portugisiska Jupiter grundades 1947 av António Jacinto Ferreira. Varumärkets historia går tillbaka till 1912, då António var 9 år och tvungen att arbeta som fiskare för att försörja sig. Han växte upp med fisket och lärde sig tidigt att konservera fisk i salt eller olja, vilket det finns en lång tradition av i Portugal.

Med sin stora fiskeexpertis beslöt sig António 1954 för att öppna ett konservföretag i Conserveira do Sul, som Jupiter tillhör. Han drev det fram till mitten av 1970-talet, för att sen lämna vidare det till hans fem barn.

Idag är varumärket känt och älskat över hela världen för att leverera högkvalitativa konserverade produkter. Alla Jupiters produkter är konserverade i olivolja och handlindade i vackert omslagspapper, allt enligt den stolta portugisiska konservtraditionen.

Förvaring

Tonfisken förvaras mörkt och torrt, inte för varmt.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-