Sök
Meny
Fav
Favoriter

Granatäpple

Nyhet
1 st.

Färggrant och fullt av saftiga röda kärnor

29 kr
Medlemspris 26,10 kr
Beskrivning

Beskrivning

Granatäpple

Om varan

Ekologiskt granatäpple, 1 st.

Det är något "Tusen och en natt" över granatäpplet. Bakom det oätliga skalet gömmer sig fruktköttet förklätt till röda ädelstenar. Granatäpplet har alltid varit förknippat med mystik och fruktbarhet och uppträder både i Bibeln, Koranen och många andra skrifter genom människans historia. 

Användning

Det är lättast att få ut kärnorna om du först rullar granatäpplet mellan köksbänken och din handflata, medan du tillför ett lätt tryck ner mot köksbänken. Det gör att kärnorna lossnar från den vita hinnan och det blir lättare att få ut kärnorna. Dela därefter granatäpplet med en kniv.

De vackra kärnorna är perfekta att äta som de är eller i en dessert. Fruktköttet smakar sött och syrligt och är mycket saftigt. 

Strö kärnornar över dina sallader eller dekorera morgonyoghurten. Eller varför inte göra en rosa sorbet av saften? Saften kan också kokas till en sirap att användas till glass. 

Förvaring

Granatäpplen kan förvaras i en skål på köksbordet, men om de ska hålla extra länge, lägg dem i kylskåpet. Där håller de sig fräscha i ett par veckor.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-