Sök
Meny
Fav
Favoriter

Krogerup Avlsgaard i Humlebäck

Krogerup Avlsgaard är en av Årstidernas två gårdar i Danmark. Här hittar du vår gårdsbutik.

I Humlebäck 10 km söder om Helsingör i Danmark, ligger den ekologiska gården Krogerup Avlsgaard. Gården ägs av danska Miljö- och Energdepartementet och hyrs ut till Årstidernas medgrundare och styrelseordförande Thomas Harttung. Gården är granne med Korgerups högskola och ligger bara ett stenkast från konstmuseet Louisiana.

Gården har drivits som ekologiskt lantbruk inriktat på växtproduktion sedan 1999. Naturen omkring gården är unik och väldigt vacker, vilket har gjort området till ett populärt utflyktsmål. Här hittar du också Årstidernas gårdsbutik med massor av ekologiska varor.

hostmarked

Kundtjänst och produktutveckling

På gården Krogerup, mitt i all den vackra naturen arbetar bland annat Årstidernas kundtjänst och produktutvecklingsteam.  Här planeras det inför kommande produktlansering och här utvecklas recepten till Årstidernas matkassar och rätter. Här planeras även inköpen till många av de ekologiska spännande grönsakerna och daglivarorna du hittar i webshoppen.

Aktivt lantbruk

Vi driver ett ekologiskt lantbruk med 120 hektar ekologiska odlingar på Krogerup. Här finns också en vacker trädgård och vår försöksodling, där vi testodlar ekologiska grönsaker och sedan provsmakar dem i gårdens kök.

kokkenhave

Fælleshaverne

Fælleshaverne är kollektivodlingar som finns i hela Danmark. På Krogerup ligger de gemensamma odlingarna i direkt anslutning till Årstidernas gård. Här får alla som vill tillgång till ekologisk jord, ett stort urval av ekologiska fröer och en möjlighet att odla en egen liten köksträdgård eller odla tillsammans med andra i kollektiva odlingar.

Det arrangeras odlingskurser både på plats och digitalt och målet är att väcka intresse för odling och att det ska vara lätt att komma igång och börja odla själv.


Kompostering på Krogerup

År 2013 fick vi tillgång till en kompostmaskin, och gick genast igång med att etablera en lång rad olika kompostaktiviteter på gården.

På Årstidernas gårdar har kompostering alltid varit en naturlig del av vardagen. Växter och näringsämnen ska helst gå i ett kretslopp på gårdarna. Komposten hjälper oss att återanvända näringsämnena i exempelvis matavfall eller kasserade grönsaker. Samtidigt håller den jorden frisk och bra för odling av nya grödor. Av överblivna grödor lagar vi först lunch till alla våra anställda. Vi komposterar sedan resten av alla grödor som blivit över från grönsaks- och matkasseförsäljningen.

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-