Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Citron

Sur som bara den, men ett måste i köket. Ska dina maträtter lyftas till nya nivåer måste du smaka av ordentligt. Den syrliga smaken – syran – är en av de fem grundsmakerna: sött, surt, salt, beskt och umami. Därför ska citrusfrukter (eller annat syrligt som t.ex. vinäger) alltid finnas i ditt kök.

Matlagning
Använd citron – såväl saft som skal – till dressingar och marinader, eller varför inte göra dina egna inlagda salta citroner. Citron är också fantastiskt som smaksättare i grytor, till fisk och i gröna rätter.

Odling
Citroner växer på vackra träd på sydligare breddgrader. Våra citroner kommer från vår trogna citrusodlare Gínes Gomez, i Al-Arbuli i Spanien, där vädret erbjuder den perfekta blandningen av sol, värme och kyla för att odla citrusfrukter.

Förvaring
Citroner bör förvaras i en skål på köksbänken, men tänk på att citroner avger etylen som kan göra att vissa frukter och grönsaker snabbt blir övermogna, så låt gärna citronerna ligga för sig. Citronens hållbarhet är under en vecka om den förvaras i rumstemperatur.

Citron

Inspiration för tillagning

  1. Rotsellerimos med citron
    Rotsellerimos med citron
  2. Smörstekta gnochetti med citron
    Smörstekta gnochetti med citron
  3. Varm blomkålsallad med skärbönor och citron
    Varm blomkålsallad med skärbönor och citron

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-