Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Kålrabbi

Den kan tyckas se ut som en utomjording med sina tentakler från det runda huvudet, men kålrabbin är absolut en äkta jordbo. Den växer i vår nordiska jord men är kanske inte så känd på middagsborden. Kålrabbin med sin lätta och söta kålsmak är tyvärr en ganska förbisedd grönsak och vi vill härmed slå ett slag för denna lilla knöl.

Matlagning
Kålrabbi kan ätas rå, gärna finstrimlad med en god syrlig marinad, eller i en annorlunda sallad med fänkål och kålrabbi i lövtunna skivor och en vinägrettdressing med honung. Kålrabbin kan också stuvas, blancheras eller kokas tillsammans med potatis till ett skönt vintermos. Du kan även sylta kålen och servera den ljummen till fiskrätter. I början av säsongen behöver du inte skala din kålrabbi, men grovt och hårt vinterskal måste skalas av.

Odling
Kålrabbi finns i en grön och en lila sort. Den ska vara ungefär lika stor som ett stort äpple – då smakar den som allra bäst. Man skulle kunna tro att kålrabbin är en rotfrukt, men det runda huvudet med de långa "tentaklerna" utvecklar sig ovan jord och är faktiskt en del av stammen. Det är en ganska lätt grönsak att odla och den kan klara sig på åkern till långt in på vintern om man täcker över den lite.

Förvaring
Kålrabbi bör förvaras i kylskåp och håller då i 10-14 dagar.

I säsong

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Kålrabbi

Inspiration för tillagning

  1. Marinerad kålrabbi
    Marinerad kålrabbi
  2. Japansk glaskål
    Japansk glaskål
  3. Blomkål med persiljepesto, pinjekärnor och parmesan
    Blomkål med persiljepesto, pinjekärnor och parmesan

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-