Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Grapefrukt

Grapefrukt är en sur frukt, som också kan ha en portion sötma och en aning bitterhet i smaken. Den sura smaken, syran, är en av de fem smakerna; sött, surt, salt, bittert och umami. Därför är grapefrukten också god att använda i matlagning för att skapa balans, t.ex. i en sallad.

Matlagning
Grapefrukten är god till frukost. Skär den i halvor och skär sedan hela vägen runt längs skalet på insidan. Ät med sked och använd skalet som skål. Du kan också skära av topp och botten, lägga den på en skärbräda och skala med kniv. Här kan du nu skära ut filéerna och använda i t.ex. en sallad. Pressa saften ur resten av frukten och prova att göra en dressing. Rör ut 1-2 tsk honung i saften, tillsätt 2 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.

Odling
Grapefrukt växer på vackra grapefruktträd på sydligare breddgrader. Grapefrukten i våra lådor kommer från vår fasta citrusodlare Ginès Gómez från Al-Arbuli i Spanien. Där finns den rätta blandningen av sol, värme och kyla.

Förvaring
Grapefrukt bör förvaras i en skål på köksbänken, men var uppmärksam så det inte ligger ethylenkänslig fruk, som avokado och bananer, i samma skål. Grapefruktens hållbarhet är ca 1-2 veckor, om den förvaras vid 20 grader.

Grapefrukt

Inspiration för tillagning

  1. Morotssoppa med grapefrukt
    Morotssoppa med grapefrukt
  2. Ananassallad
    Ananassallad
  3. Avokadosalsa
    Avokadosalsa

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-