Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Krasse

Smakrik, vackert grön krasse går att ha som topping på nästan allt. Här i Sverige är vi mest vana vid den smörgåskrasse som säljs i små askar eller som man kan så själv hemma.

Matlagning
Krasse har en ganska skarp smak med inslag av senap och peppar. Den smakar bra till alla möjliga kalla rätter – blandad i yoghurt, strödd över sommarsalladen eller smörgåsen, som topping på avokado och kokt ägg samt till rökt fisk och kallskuret – det är bara att prova sig fram. 

Du kan också strö krasse över dina varma rätter, men tänk på att smaken försvinner vid upphettning så vänta till alldeles före servering innan du lägger på krassen.

Odling
Inomhus kan krasse odlas året om och många av oss har nog försökt att få de små bruna fröna att gro på bomull indränkt i vatten. Efter bara en vecka har de små plantorna vuxit till några centimeters höjd och har två hjärtformade blad. Då är det bara att plocka fram saxen. Vild krasse kan växa till knähöjd och får kraftigare blad och smak.

Förvaring
En ask med krasse kan hålla ca 1 vecka i kylskåp. Du kan också låta din krasse stå framme i köket och klippa av lite nu och då när du vill ha på maten. Kom bara ihåg att vattna krassen ofta.

Krasse

Inspiration för tillagning

  1. Morotsmajonnäs med krasse
    Morotsmajonnäs med krasse
  2. Tomatsalsa med krasse
    Tomatsalsa med krasse
  3. Soppa med palsternacka, purjolök och krasse
    Soppa med palsternacka, purjolök och krasse

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-