Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Pepparrot

I det här fallet gäller verkligen att "less is more". Pepparrot innehåller senapsglykocid, ett ämne så starkt att det kan få den tuffaste att börja gråta. Även om pepparrot egentligen är en grönsak passar den därför bäst att använda som enbart smaksättare.

Matlagning
Pepparrot kan användas i en mängd olika rätter. Du kan använda den i en kryddstark röra att äta på smörgås, vända riven pepparrot i potatismos eller strö den över ångade morötter eller kokt torsk. Kokt potatis smakar bra med en marinad av olivolja, vitlök, persilja och riven pepparrot, och om du vill kan du lägga några skivor pepparrot i lagen nästa gång du syltar rödbetor. Pepparrot funkar också fint riven i kalla såser och dressingar.

Odling
Pepparrot är en klassiker i köksträdgården och sprider sig mer än envisa ogräs. Den fleråriga växten har långa gröna blad och blommar med vackra vita blommor i juni. Själva roten kan bli upp till 60 cm lång och skördas från tidig höst fram tills vinterkylan gör jorden för hård att gräva i.

Förvaring
Hel pepparrot håller upp till 1 månad i en lufttät behållare i kylskåpet. Riven pepparrot bör ätas omedelbart, men om du inte ska använda hela roten på en gång kan du frysa den hel och sedan riva den djupfrysta pepparroten direkt ner i rätten.

Pepparrot

Inspiration för tillagning

  1. Gurka och pepparrot
    Gurka och pepparrot
  2. Potatismos med pepparrot
    Potatismos med pepparrot
  3. Betor med pepparrot
    Betor med pepparrot

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-