Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Ruccola

Ruccola är inget för veklingar. Mörkgröna flikiga blad med riv i smaken – den kallas på grund av sin smak även för senapskål. Älska ruccolan för dess skarpa, kryddiga smak och använd den som smaksättare när en rätt behöver lite mer krut.

Matlagning
Ren ruccola passar riktigt bra till nötkött. Njut av ruccola till en klassisk carpaccio med parmesan och pinjenötter eller använd ruccola istället för vanliga sallatsblad i din hemlagade burgare. Du kan vända nykokt pasta med ruccola, solmogna tomater, parmesan och en god olivolja eller blanda de smakrika bladen med andra sallatssorter till en fräsch grönsallad. Testa även att göra pesto av ruccola mixad med olivolja, vitlök, rostad mandel, parmesan, havssalt och citronsaft. Du kan också använda bladen som örtkrydda, finhackade över dina varma rätter, soppor eller på en tomatsallad.

Odling
Ruccolasallaten kommer ursprungligen från Medelhavsområdet, där den växte vilt. Sallaten finns i många varianter med olika smak och styrka, och här hemma har ruccolan blivit mycket populär de senaste åren. Den är ganska svår att odla ekologiskt eftersom många insekter delar vår åsikt att detta är en godsak. Vi måste därför täcka ruccolan med insektsnät på våra odlingar så att insekterna inte kommer åt att gnaga små hål i bladen.

Förvaring
De små gröna bladen håller i ca en vecka i kylen. Däremot klarar de sig endast en dag i rumstemperatur.

I säsong

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Ruccola

Inspiration för tillagning

  1. Pasta med ruccola och tomat
    Pasta med ruccola och tomat
  2. Snabb pasta med ruccola, blomkålssallad och krämig dressing med jästflingor
    Snabb pasta med ruccola, blomkålssallad och krämig dressing med jästflingor
  3. Focaccia med grillad aubergine, squash och lök
    Focaccia med grillad aubergine, squash och lök

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-