Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Spenat

Spenat är inte bara för Karl Alfred! De gröna bladen har avskytts av barn i generationer, men de förtjänar sannerligen bättre än sitt rykte.

Matlagning
Innan du tillagar spenat ska du ta bort grova stjälkar och skölja bladen ordentligt. Det kan gömma sig mycket jord och sand i bladen. 

Bladspenat har kort tillagningstid – om du ska äta den för sig ska den bara ångkokas eller stekas en kort stund, tills bladen precis mjuknar. Men du kan också testa att laga en klassisk spenatpaj, en kryddig lins- och spenatsoppa eller varför inte ostgratinerad spenat. Möjligheterna är många.

Odling
Så snart frosten gått ur jorden kan vi så spenat på våra åkrar i södra Jylland. Spenat är en härligt snabbväxande gröda och bara 6-10 veckor efter att de små fröna sås kan de första späda spenatbladen skördas. Säsongen är delad i två: maj-juni och september-oktober.

Förvaring
Spenat håller ca en vecka i kylskåp. De gröna bladen ska alltid förvaras i en lufttät behållare. Lägg gärna bladen i kallt vatten en stund före användning så får de tillbaka sin spänst.

Spenat

Inspiration för tillagning

  1. Kronärtskocka med spenat
    Kronärtskocka med spenat
  2. Spenat med citronyoghurt och mandlar
    Spenat med citronyoghurt och mandlar
  3. Linssoppa med spenat
    Linssoppa med spenat

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-