Sök
Meny
Fav
Favoriter
Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten

Squash

Squash, zucchini eller courgette – älskad grönsak har många namn! Den gröna gurkliknande squashen är egentligen en omogen frukt från pumpafamiljen. Den har en söt, diskret nötsmak. Squash finns i både gröna och gula varianter, och i runda och avlånga former. En del tycker att squash smakar för lite men du hittar knappt någon annan grönsak som kan tillagas på så många olika sätt.

Matlagning
Squash kan användas i både varma och kalla rätter, i bakverk och inläggningar, eller rå i sallader. Den smakar bra snabbstekt med färska örter och några droppar citronsaft, som tillbehör till kött eller fisk, som pajfyllning eller i omelett. Squash är en fast ingrediens i grönsaksgrytan ratatouille, och den mångsidiga grönsaken kan även delas, gröpas ur, fyllas med kött- eller grönsaksfyllning och sedan gratineras.

Odling
Squashplantan tar en del plats med sina stora gröna blad, vackra ljusa gula blommor och många frukter. Den mindre fasta danska squashen kommer i lådorna i slutet av sommaren – squashen har säsong från mitten av juli till mitten av september

Förvaring
Förvara squash i en lufttät behållare i kylskåpet så håller den en dryg vecka.

Squash

Inspiration för tillagning

  1. Grillad squash
    Grillad squash
  2. Marinerad squash
    Marinerad squash
  3. Squash - grillad i chili
    Squash - grillad i chili

I vår dagligvarubutik kan du hitta många unika frukter och grönsaker, alltid ekologiskt

Upptäck sortimentet


Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-