Sök
Meny
Fav
Favoriter

Alltid ekologiskt!

Frukt- och gröntlådor, vegetarisk matkasse och förstklassiga dagligvaror direkt hem till dörren. Ingen bindningstid och helt digitala recept!

Utforska utbudet!
Årstiderna levererar 100% ekologiska varor och inga råvaror har fraktats med flyg.
2022 fick vi vår B Corp-certifiering, som förklarar vad hållbarhet är.

Jordens Bästa

Alla dagligvaror du behöver - noga utvalt både för dig och för planeten.

Se vårt sortiment

Populära frukt- och gröntlådor

Böndernas Fruktlåda

Ekologisk fruktlåda med noga utvald frukt från våra bästa leverantörer.

329 kr för ca. 5 kg (5-6 olika sorter).

Beställ Böndernas Fruktlåda

Stora Mixlådan

En mix av ekologiska säsongsfrukter och -grönsaker, samlade i en låda.

395 kr för minst 6 kg.

Beställ Stora Mixlådan

Budget Frukt&Gröntlådan

Ekologiska basfrukter och basgrönsaker till ett riktigt bra pris.

299 kr för minst 6,5 kg.

Beställ Budget Frukt&Gröntlådan

Böndernas Grönsakslåda

Nyhet! Ekologisk grönsakslåda med det allra bästa från leverantörer just nu.

359 kr för minst 3 kg.

Beställ Böndernas Grönsakslåda

FAQ

Sedan 1999 har Årstiderna levererat ekologisk frukt och ekologiska grönsaker hem till dörren, och år 2021 lanserad Årstiderna dagligvarubutiken Jordens Bästa. Allt i Årstidernas sortiment är ekologiskt och från noga utvalda leverantörer. Oavsett om du vill äta flexitariskt, vegetariskt eller veganskt finns det ett ekologiskt alternativ för dig i Årstidernas sortiment. Vegetariska Matkassen är ett helhetskoncept för dig som vill få vegetarisk middagsinspiration med ekologiska ingredienser. Inga råvaror i Årstidernas sortiment har fraktats med flyg, vilket du inte kan vara säker på om du väljer en annan matleverantör.

Årstiderna kommer ursprungligen från Danmark, som är det land i världen där ekologiska produkter har den största marknadsandelen i detaljhandeln och det är siffror som ökar varje år. Trenden för ekologiska råvaror i Sverige är också uppgående. Många väljer att äta ekologiskt eftersom det finns en ökad medvetenhet om vilket klimatavtryck vår mat lämnar efter sig och eftersom ekologisk mat är ett mer hållbart val. Årstiderna CO2-beräknar hela sin verksamhet för att hela tiden jobba aktivt med att minska sin klimatpåverkan och årligen kompensera för sitt klimatavtryck.

År 2020 utsågs Årstiderna Sverige som "Årets hållbara retailföretag" på Retail Awards som organiseras av svensk handel och tidningen Market, och år 2020 blev Årstiderna B Corp-certifierade, en gedigen hållbarhetscertifiering som kräver dokumentering och sätter en ny standard för hållbarhet.

Här är tre anledningar:  

  • Välj ekologiskt för naturens skull, ekologi värnar om den biologiska mångfalden och bidrar till friskare grundvatten. 
  • Välj ekologiskt för att slippa få i dig pesticidrester som finns i många konventionellt odlade livsmedel. 
  • Välj ekologiskt för att värna om bönderna som slipper hantera syntetiska bekämpningsmedel. 

En av de största klimatbovarna när det gäller livsmedel är matsvinnet - mycket av maten som inhandlas i hushållen hamnar tyvärr i soporna. Det kan du förhindra med Vegetariska Matkassen från Årstiderna. Matkassen är planerad för att innehålla allt du behöver för att laga middag i upp till 5 dagar. Råvarorna i matkassen är anpassade efter hur många personer som finns i hushållet. Den finns för 1 och 2 personer, men även för 3 och 4 personer. Innehållet i matkassen är alltid anpassat efter hur många personer du beställt för, vilket innebär att du minskar ditt matsvinn. I vår ekologiska Vegetariska Matkasse för 1 person kan du till exempel få ett halvt kålhuvud istället för ett helt, för att minimera mängden mat som slängs och på så sätt minska ditt matsvinn. 

När du handlar hos Årstiderna kan du vara säker på att allt i sortimentet är ekologiskt. Det gäller både om du handlar en frukt- och gröntlåda, Vegetariska Matkassen eller om du handlar i dagligvarubutiken Jordens Bästa. Det enda undantaget är fisk och skaldjur eftersom fisken är vildfångad och inte odlad, för miljöns skull. 

Våra råvaror är ekologiskt certifierade och innehåller ingredienser med antingen europeiska ekologimärket, danska röda Ø-märket eller svenska KRAV-märket, för att du ska kunna vara säker på att råvarorna verkligen är ekologiska. Våra ekologiska grönsaker kommer från gårdar i nära anslutning till vårt packer i Danmark eller från bönder som vi har nära samarbeten med. Vi har inga mellanhänder utan får våra ekologiska råvaror i största möjliga mån, direkt från leverantörerna och bönderna, och sortimentet vi erbjuder följer säsongen i Europa. 

De ekologiska råvarorna som importeras fraktas aldrig med flyg och vi CO2-beräknar hela vår verksamhet.  

Läs mer om vårt CO2-räkenskap här 

Du kommer upptäcka att varje råvara i vårt sortiment är handplockad med eftertänksamhet utifrån vad naturen kan erbjuda just nu. Vi tycker om att överraska dig med spännande och ovanliga ekologiska grönsaker i säsong, som inte alltid går att hitta i vanliga matbutiker. Prova en frukt- och gröntlåda från Årstiderna för att upptäcka vår gröna värld med magiska råvaror.

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-