Sök
Meny
Fav
Favoriter
ØNSK malet kaffe, mellanrostat

ØNSK malet kaffe, mellanrostat

1 kg | Malet, mellanrostat kaffe till bryggkaffe från ØNSK
427 kr
Medlemspris 384,30 kr

Om varan

Malda ekologiska Corcasan-kaffebönor från ØNSK, 1 kg. 

Ett mellanrostat kaffe med toner av nötter och choklad, typiskt för nicaraguanskt kaffe. Kaffet har också en unik syra som gör det till en speciell upplevelse för alla kaffedrickare. 

Om leverantören

ØNSK importerar sitt kaffe direkt från noga utvalda bönder i Nicaragua. Dessa bönor kommer från det familjeägda kaffekooperativet Corcasan, som ligger i norra Nicaragua på gränsen till Honduras. Kooperativet består av 208 familjedrivna kaffegårdar som alla producerar ekologiskt kaffe. 

Corcasan har mycket fokus på att utbilda sina medlemmar. De lär sig till exempel att samla upp regnvatten och återanvända det i produktionen, så att man kan ta hand om naturen tillsammans. De utbildas också i att öka den biologiska mångfalden och därmed höja kaffekvaliteten på kaffefälten genom att till exempel plantera banan- eller guavaträd som skapar den nödvändiga skuggan för kaffet. 

Här får du kaffebönor som inte bara smakar helt fantastiskt, utan som också sätter ett positivt avtryck på lokalsamhället i Madriz. 

Användning

Brygg kaffet i ett filter och låt dess komplexa smaker komma till sin rätt. Njut av hur de fruktiga tonerna kommer fram medan den nötiga chokladsmaken balanserar smakupplevelsen.  

Förvaring

Kaffebönor ska förvaras torrt, mörkt och svalt, till exempel i skafferiet. 

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-