Sök
Meny
Fav
Favoriter
Ønsk Espressokapslar - Corcasan

Ønsk Espressokapslar - Corcasan

10 st | Biologiskt nedbrytbara espressokapslar från ØNSK
80 kr
Medlemspris 72 kr

Om varan

Ekologiska Corcasan espressokapslar från ØNSK, 10 st.

Smaken är mörk och kraftfull med toner av både nötter och choklad. Kaffekapslarna är växtbaserade och biologiskt nedbrytbara. De är kompatibla med Nespressos kaffemaskiner (Original).

Om leverantören

ØNSK importerar sitt kaffe direkt från noga utvalda bönder i Nicaragua. Kaffebönorna för att tillverka just dessa espressokapslar, kommer från det familjeägda kaffe-kooperativet Corcasan, beläget i norra delen av Nicaragua vid gränsen mot Honduras. Kaffe-kooperativet består av sammanlagt 208 familjeägda kaffeodlingar, där samtliga producerar ekologiskt kaffe.

Corcasan har mycket fokus på att utbilda sina medlemmar. De lär sig till exempel att samla upp regnvatten och återanvända det i produktionen, så att man tillsammans kan ta hand om naturen. De utbildas också i att öka den biologiska mångfalden och därmed höja kaffekvaliteten på kaffefälten genom att plantera till exempel banan- eller guavaträd, som skapar nödvändig skugga för kaffet.

Detta är ett kaffe som inte bara smakar helt fantastiskt, utan som också lämnar ett positivt intryck på lokalsamhället i Madriz.

Förvaring

Kaffet ska förvaras torrt och mörkt.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-