Sök
Meny
Fav
Favoriter
×

29/3 var sista leveransdagen för alla matkassar utom Vegetariska Matkassen. Vi har också många frukt, grönt och mixlådor och dagligvaror - allt 100% ekologiskt. 

Brun champinjon

200 g

Bruna markchampinjoner med fot från Danmark

37 kr
Medlemspris 33,30 kr
Beskrivning

Beskrivning

Brun champinjon

Om varan

Ekologisk bruna markchampinjoner med fot från Danmark, 200 g.

Svampen är odlad, plockad och packad hos Tvedemose på södra Själland. Här har man odlat svamp i mer än 50 år och 3 generationer.

Användning

Svamp är gott i många olika vegetariska rätter, till pasta, som svampsoppa eller på rostat bröd som en liten tapas. Champinjonerna är goda i gryträtter, i såser eller sauterade.

Förvaring

Förvara svampen i kylskåp. Svamp fortsätter att utvecklas efter skörd, och det kan man se genom att det bildas ett vitt lager på ytan (det liknar mögel, men det är faktiskt svampens egna sporer, mycelet, som fortsätter att växa). Detta vita lager kan enkelt skrapas av med en liten kniv eller torkas av med en hård borste. Sedan är svampen klar att användas. Det bästa och säkraste sättet att avgöra om svamp blivit dålig är att lukta på den. Luktar den unket och dåligt ska den givetvis slängas, men luktar den skog och jord går det bra att använda.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Idélådan
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-