Sök
Meny
Fav
Favoriter
Manchego semicurado

Manchego semicurado

Min. 890 g | Manchego från spanska Quesos Parra Jiménez
499 kr
Medlemspris 449,10 kr

Om varan

Ekologisk Manchego-ost från La Mancha-regionen i Spanien, min. 890g.

Namnet Manchego kommer från fåren där mjölken till osten kommer från, manchega-rasen. Det är bara i La Mancha-regionen och med dessa får man får framställa Manchego-ost. Det säkrar den bästa kvaliteten vad gäller råvaror, produktion och smak. 

Kraven till framställandet av Manchego-ost är stränga. Osten ska lagras i en särskild form, under specifik press i minst 60 dagar och högst 2 år. Lagringen och pressningen ger osten en unik smak och konsistens. 

Osten är fast och har smöraktig konsistens med en karaktäristisk och välutvecklad, men ändå krämig och mild smak. 

Användning

En perfekt ost till tapas eller som dessert på en ostbricka. Den kan också avnjutas som den är på en skiva gott surdegsbröd. Smaken är fyllig, men ändå mild, så barn gillar också ofta denna ost. 

Om producenten

Parra Jiménez är efternamnet på de tre bröder som gör ekologisk fårost i en liten traditionell ostfabrik i Las Mesas, en liten by i Cuenca-provinsen. Parra Jiménez-bröderna har haft får sen 2009 med certifikat för ekologiskt jordbruk. En stor del av deras mer än 3.500 får består av den svarta La Mancha-rasen som är utrotningshotad.  

Förvaring och hållbarhet

Osten är levande och håller sig bäst om du lägger den inuti en kökshandduk eller tjockt hushållspapper, alternativt i bakplåtspapper i en låda. Den ska kunna andas och om du inte använder den på några dagar, kan du "droppa" några droppar vatten över handduken, så osten bevarar fukt. 

På en Manchego-ost kan det med tiden uppstå lite mögel utanpå osten. Det är helt normalt och kan torkas bort med en ren trasa eller liten handduk. Det påverkar inte ostens kvalitet.

Observera att hållbarheten som står skriven för osten är vägledande. 

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-