Sök
Meny
Fav
Favoriter
Ostar från Naturmælk
Nyhet

Ostar från Naturmælk

4 sorter | 4 utvalda ostar från Naturmælk
449 kr
Medlemspris 404,10 kr

Om varan

Ekologiska ostar från Naturmælk, 4 sorter totalt.

Kong Bars är en mild hårdost, Den tillverkas enligt samma metoder som den välkända GouDan-osten, men lagras i minst 12 veckor. Namnet "Bars" kommer från den danska ön Barsø där mjölken till denna ost kommer ifrån.

Høost är en mild ost som är lite salt och torr i smaken och konsistensen. Ostens smak varierar lite, beroende på vilken gård mjölken den görs på, kommer ifrån.

Lille Løkke är en vitmögel-kittost. Det är en god och aromatiskt mjuk ost med en fyllig brie-aktig smak. Lille Løkke görs på mjölk från Bjerggaarden, som ligger på ön Barsø i Danmark.

Povlsbro är en fast ost med mycket karaktär. Den lagras i 12-14 veckor och är en riktigt god tapasost. 

Om leverantören

Naturmælk är ett litet, men ambitiöst, mejeri som ägs av bönderna som levererar mjölk till mejeriet. Bönderna arbetar tillsammans mot en högre grad av självförsörjning på egna gårdar. De är certifierade av Djurens Beskyttelse (Danmarks motsvarighet till Djurens Rätt), flera av gårdarna odlar efter biodynamiska principer och korna får varierat foder. Betesmarkerna sås med 7 olika örter, vilket är bra för mångfalden i jorden, men också för korna och mjölken. Allt arbete görs med en genuin vilja att bedriva ännu bättre jordbruk, än det ekologiska jordbruk som vi känner till idag.

Förvaring

Förvara ostarna i kylskåp.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-