Sök
Meny
Fav
Favoriter
Parmesan - 50 g

Parmesan - 50 g

50 g | Äkta italiensk parmesan, lagrad i 24 månader
30 kr
Medlemspris 27 kr

Om varan

Ekologisk italiensk Parmigiano Reggiano DOC från Montanari & Gruzza, 50 g.

Årstidernas parmesan kommer från området kring staden Parma i Norditalien. Osten skapas för hand i ett litet lokal mejeri och det unika med denna parmesan är bland annat att det uteslutande används råmjölk från lokala kor. Här går tradition och kvalitet hand i hand och munkarnas 700 år gamla produktionsmetoder är fortfarande det som gäller.

Under själva produktionen utförs en tillsyn av en särskild kommitté som ska säkra så att allt görs efter parmesankonstens stränga regler. Annars får osten inte ha titeln Parmigiano Reggiano.

Användning

Parmesan är en härlig smakgivare i köket. Oumbärlig till dina pastarätter, men också god som en sista garnering av till exempel krämiga soppor. Och så hjälper parmesanen med sin salta och kryddiga smak till att framhäva grönsakernas naturliga smak. Det är den så kallade femte smaken, umami, som parmesanen representerar.

Förvaring

Osten är levande och håller sig bäst om du packar in den i handduk eller i kraftigt hushållspapper. Den ska kunna andas och om du inte använder den på några dagar kan du stänka några droppar vatten över tygstycket så att osten förblir fuktig. Du kan också välja att slå in den i en papperspåse eller i bakplåtspapper.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-