Sök
Meny
Fav
Favoriter
Rabarber
Nyhet

Rabarber

500 g | Färska rabarberstänger från Danmark 
59 kr
Medlemspris 53,10 kr

Om varan

Ekologisk Rabarber från Danmark, 500 g.

Visste du att rabarber inte är en frukt i botanisk mening, utan faktiskt en grönsak? Rabarber brukar dock användas som vi frukt i matlagning eller för att göra efterrätter som rabarberpaj, tårta och kompott.

Observera att rabarbern är späd och smal i början av säsongen, men växer sig större när vi närmar oss sommarlovet.

Varför Jordens Bästa?

Vi får vår rabarber från Skyttes Gartneri på Fyn i Danmark som har ägnat sig åt ekologisk odling sedan 1982, långt innan det fanns någon ekologisk certifiering!

Lars Skytte som startade Skyttes Gartneri är en riktig pionjär på ekoodling och så kallat växelbruk, han var först i området med att introducera odlingsmetoden som sedan spridit sig bland lantbrukarna på Fyn.

Växelbruk går ut på att lantbrukarna samarbetar och hyr in sig på grannens marker och vice versa. På så sätt flyttas grödorna runt och bidrar till mer fruktbara och naturligt motståndskraftiga jordar, som också leder till riktigt god rabarber.

Användning

Rabarber har en karaktäristisk smak och en väldigt markant syra, men tillagad med socker kommer den verkligen till sin rätt.

Rabarberpaj, rabarbersaft, hemgjord sylt – rabarbern är god till allt.

Förvaring

Rabarber har en hållbarhet på några dagar i rumstemperatur. De håller sig dock bäst i kylen i en lufttät behållare eller i grönsakslådan där den kan klara sig i flera veckor. Du kan också frysa in rabarbern så du kan njuta av den resten av året.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-