Sök
Meny
Fav
Favoriter
Rosmarin

Rosmarin

40 g | Färsk rosmarin i knippe till grillat, marinader och potatis.
30 kr
Medlemspris 27 kr

Om varan

Ekologisk färsk rosmarin i knippe, 40 g.

Rosmarin kommer från det grekiska orden ros och maris, som betyder “havets dagg”. Kryddörten härstammar från Medelhavet, där den växer vilt bland klipporna vid havet.

Det är de smala bladen på rosmarin som man använder i matlagningen. Rosmarin har en kraftig, lätt bitter smak och bör därför användas med försiktighet i köket.

Användning

Rosmarin är en allsidig kryddört som passar bra både till grönsaker, kyckling, pasta och i bröd, exempelvis focaccia. Det italienska fluffiga brödet toppas ofta med rosmarin, men kryddörten passar också bra på vit pizza med creme fraiche, mozzarella och potatis. Toppa din risotto med lite färska rosmarinblad och massor med parmesan.

Låt en hel rosmarinkvist koka med i olika långkok och grönsaksrätter, som gärna får stå och dra sig på låg värme i många timmar.

Förvaring

Förvara rosmarin i kylskåpet, gärna i en lufttät behållare eller i ett glas med vatten. Om du har många rosmarinkvistar över, häng upp dem och låt dem torka på en sval och mörk plats. Använd torkad rosmarin till vinterns gryträtter och soppor.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-