Sök
Meny
Fav
Favoriter
Piplök
Nyhet

Piplök

1 knippe | Hög och smal biodynamisk salladslök från Italien
28 kr
Medlemspris 25,20 kr

Om varan

Biodynamisk piplök i buntar från Italien, min. 120 g, ca. 10-12 st. per knippe.

Hög, smal och ljusgrön piplök, odlad av bröderna Maurizio och Tonino vid den italienska kusten, bara 40 kilometers bilfärd från Rom.

Maurizio och Toninos piplökar är krispiga, aromatiska och supergoda. Dessutom har de extra mycket av den vackra, gröna toppen som är så eftertraktad. Det sägs att Maurizio blir väldigt arg om du inte äter upp hela löken – så kom ihåg att använda hela stjälken!

Användning

Du kan äta allt på löken – förutom den allra nedre roten som du måste skära bort. Den vita och helt ljusgröna delen är skarpare i smaken än den gröna toppen. Därför bör man tillaga den ljusa delen medan den gröna går fint att äta rå.

Du kan med fördel ångkoka hela löken, och servera hel piplök med saltad citron, parmesan och beska bladgrönsaker som exempelvis Catalogna eller Puntarella.

Skala citronen och skär skalet i tunna strimlor. Vänd dem väl i havssalt och låt dem dra åt sig saltet i cirka 10 min.

Ånga piplöken i lättsaltat vatten och olivolja, 3-4 min., Tills den är mjuk men fortfarande med tuggmotstånd. Stek under tiden den strimlade puntarellen på hög värme i lite olivolja tills den precis faller ihop.

Servera den ångade piplöken med stekt puntarella och saltat citronskal, riven parmesan, svartpeppar och avsluta med att ringla över olivolja. Njut!

Förvaring

Förvara i kylens grönsakslåda, gärna i en lufttät behållare där de håller i många dagar.

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-