Sök
Meny
Fav
Favoriter
Falafelfärs med squash

Falafelfärs med squash

300 g | Vår egen falafelfärs med riven squash 
52 kr
Medlemspris 46,80 kr

Om varan

Ekologisk falafelfärs med squash från Årstidernas Varma Verkstad, 300g.

Färdig falafelfärs med kryddor. Gjord på kikärtor och riven squash vilket ger en fräsch grön nyans. Färsen är lätthanterlig och enkel att forma.

Färsen förpackas i rulle istället för burk och är en del av ett nytt initiativ för att minska klimatavtrycket. Genom att byta emballage minskar plastanvändningen för denna produkt med 80%. Dessutom reduceras CO2-utsläppen vid transport då dessa kan transporteras mer effektivt.

Användning

Skär försiktigt upp rullen och pressa ut färsen i en skål. Forma falafeln förhand och stek krispiga på hög temperatur i en stekpanna med olja.

Falafeln går även bra att fritera eller tillaga i ugnen. Servera varma med pitabröd, sallad och en yoghurtdressing eller med bakade grönsaker och hummus.

Om Den Varma Verkstaden

Den Varma Verkstaden är Årstidernas gröna delikatessverkstad. Här utvecklar ett team av duktiga kockar nya produkter till våra matkassar och vår digitala matbutik Jordens Bästa.

Framtidens färsprodukter måste vara mycket mer klimatvänliga än dagens, och i större utsträckning baseras på grönsaker och baljväxter. Därför jobbar vi målmedvetet med att utveckla recept som ger en produkt som är lika god som vanligt, men med ett minimalt innehåll av animaliska produkter.

Maskinerna som tidigare skulle ha hanterat vanliga animaliska produkter har också varit anpassningsbara och kan enkelt förvandla baljväxter och grönsaker till växtfyllning med bra konsistens, saftighet och smak. Allt för att göra det lättare att äta mer grönsaker i vardagen.

Förvaring

Förvara falafelfärsen i kylskåpet. 

Innehåll

Innehåll

Hämtar...
Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-