Sök
Meny
Fav
Favoriter

Återanvändning av lådor

Våra trälådor och frigolitlådor används i genomsnitt fyra gånger innan de måste kasseras och materialen används då till annat, som uppvärmning av vårt packeri. 

Trälådan

När trälådan kommer tillbaka till vårt packeri inspekteras den för eventuella fel och mindre skador fixas. Om lådan kan användas igen, tvättas den och packas med frukt, grönt, matkassar och andra varor och skickas ut till en kund på nytt. Om kassen är förstörd och inte kan räddas, huggs den till flis, som används till att värma upp vårt packeri om vintern. 

Frigolitlådan

Frigolitlådorna belyses med UV-ljus när de kommer tillbaka till vårt packeri. Det gör att de desinficeras. Våra tester visar att UV-belysta lådor är renare än dem som vi mottar direkt från producenten. När lådan är så utsliten att den inte kan återanvändas mer, skickar vi tillbaka den till vår leverantör som maler ner den och använder den till annat. 

Du kan hjälpa oss att få lådorna att hålla längre

Våra chaufförer tar med sig tomma trä- och frigolitlådor när du ställer fram dem vid nästa leverans. Du kan vara en del av att lådorna återanvänds så många gånger som möjligt, genom att se till att lådorna är ordentligt tömda när de ställs ut. Ta bort eventuellt innehåll i trälådan och ta gärna av klistermärket som sitter på sidan av lådan. Frigolitlådan ska vara tömd på is och vatten. Om det finns en absorbent i lådan, ska den sorteras som restavfall. Ta gärna bort klistermärket på sidan av lådan och se till att locket är ordentligt på. 

Om du känner för att använda våra lådor till något annat, så är det helt ok. Så länge det är något kreativt. :) Vi önskar då att du efter användning antingen returnerar lådan till oss igen, eller återvinner den på rätt sätt på återvinningscentral. Så hjälps vi åt att göra det bästa vi kan av emballaget. 

Levererar vi till dig?
Kolla en annan adress
-